Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nimble – prvá kancelárska kolekcia od Tuli

Nimble – prvá kancelárska kolekcia od Tuli

Stredové zóny kancelárskych priestorov sú stále neprebádanou „krajinou“ office segmentu. Akým nábytkom ich zariadiť a ako ich využiť čo najefektívnejšie? Slovenská značka Tuli ponúka odpovede vo svojej prvej kolekcii kancelárskeho nábytku Nimble.

 

 

Nimble možno do slovenčiny preložiť ako ľahký, šikovný, ale aj svižný – tieto prívlastky totiž dokonale vystihujú celú kolekciu z dielne Tuli. Na rozdiel od väčšiny kancelárskeho nábytku je vymyslená tak, aby bola mobilná a umožňovala modelovanie priestoru podľa aktuálnej potreby, čiže bez zložitého plánovania v predstihu. Stačí zobrať alebo potiahnuť jednotlivé kúsky a v priebehu pár sekúnd z nich vytvoriť zostavu vhodnú pre konkrétnu situáciu – krátky obed, prezentácia nového projektu, brainstorming s kolegami, míting s klientom alebo práca s počítačom v pohodlnejšej polohe než za kancelárskym stolom.

 

Krása sa skrýva v detailoch

Mobilný charakter kolekcie naznačujú aj pútka, ktoré sú vsadené do čalúnených tiel taburetov, kresiel i pohoviek.

Ultraľahký nábytok

„Tvaroslovie jednotlivých kúskov vychádza z atmosféry obľúbených Tuli vakov, ktorá je neoficiálna a ležérna,“ vysvetľuje autor kolekcie, talentovaný slovenský dizajnér Michal Riabič, ktorý má bohaté skúsenosti s návrhom čalúneného nábytku. V minulosti pôsobil aj ako art director legendárnej českej značky TON. „Naším cieľom bolo vytvoriť pohodlné mäkké sedenie, ktoré bude mať pridanú hodnotu práve vo svojej mobilite a umožní tak z priestoru vyťažiť oveľa viac – nielen oproti samotným vakom, ale najmä v porovnaní s klasickými interiérovými sedacími prvkami. Výsledkom je unikátna smart office kolekcia, ktorá má vďaka ultraľahkému jadru veľmi nízku hmotnosť,“ podotýka dizajnér.

 

Vedeli ste, že...?

Najťažší kúsok kolekcie, pohovka Nimble Sofa 200, váži len 32 kg, čo v praxi znamená, že si jej presunom hravo poradia aj dve útlejšie ženy.

 

Prosím, zoznámte sa...

Robustnosť sedacích kúskov vyplynula jednak z ich konštrukčného riešenia, jednak z potreby navodiť nielen užívateľský, ale aj vizuálny pocit komfortu. Ten znásobujú aj príjemné oblé tvary nábytku. Najvýraznejšie sa to prejavuje na kyprejších kúskoch Nimble SofaNimble Sofa Chair.

 

Robustnosť je charakteristická aj pre pohodlné čalúnené stoličky Nimble ChairNimble Chair W, zhotovenej s opierkami, tento dojem však vyvažuje subtílna kovová podstava v čiernej úprave, ktorá pôsobí, akoby bola naznačená ťahom ceruzky.

Kolekciu tiež dopĺňajú praktická podlhovastá lavica Nimble Bench a taburety v dvoch veľkostiach, Nimble Stool SmallMedium, pričom vyšší model umožňuje nielen pohodlné sedenie, ale aj komfortnejšie vstávanie.

Nižším kúskom nábytku môže v stredovej zóne sekundovať aj barová stolička Nimble Bar Stool s opierkou na nohy, vsadenou do mäkkého tela. Je ideálna najmä pre šikovné stand-by zostavy.

Samozrejme, v kolekcii nájdete aj niekoľko typov stolov, od milého konferenčného stolíka Nimble Table s atypickou čalúnenou podstavou, ktorá umožňuje jeho farebné zladenie so sedacími prvkami, cez nenápadné štíhle stolíky, Nimble Slim TableSlim Table Tall, ktoré pri objemných sedacích kúskoch pôsobia maximálne nevtieravo, akoby boli len tieňom.

 

V prípade potreby možno využiť aj väčšie stoly Slim Table 69138 s tenkou podstavou v tvare kríža a písmena Y. Podobne ako všetky sedacie kúsky, aj stoly majú zaoblené rohy, ktoré podčiarkujú mäkkosť celej kolekcie.

Kombinujte, ako sa vám páči

Jednotlivé prvky sú zároveň navrhnuté tak, aby ich bolo možné vzájomne ľubovoľne kombinovať. O úspechu kolekcie Nimble svedčí aj fakt, že si ju vybrali organizátori medzinárodnej dizajnovej výstavy Design Without Borders, ktorá sa uskutočnila na prelome októbra a novembra 2020 v Budapešti. Nimble už dnes so cťou reprezentuje súčasný slovenský dizajn.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia