Kategórie
 
 
 

VisaMasterCard

 
 
 
 
 
 

Slow design po slovensky

Slow design po slovensky

Tuli vaky nie sú len originálnym kúskom pre interiér či záhradu. Za ich príbehom sa skrýva produkt slow designu, ktorý spôsobil doslova revolúciu v sedení. Čo všetko môžete od takéhoto výrobku očakávať?

 

 

 

Tak, ako sa vo svete módy hovorí o slow fashion ako o protipóle k rýchlej móde (fast fashion), svojich priaznivcov si postupne nachádzajú aj výrobky v štýle slow designu. Ide o nábytok, doplnky do domácnosti či dekorácie, ktoré boli vyrobené udržateľne – teda s ohľadom na životné prostredie –  a eticky – nevyrábajú ich ľudia v továrni na druhom konci sveta v nevhodných podmienkach a za minimálne mzdy. 

 

 

Produkt, ktorý vydrží roky

Konceptu slow designu sa od začiatku držia aj výrobky Tuli. Jeho pridanou hodnotou je vysoká kvalita, ktorá sa prejavuje na ich výdrži a životnosti. Náš sedací vak vám poslúži celé roky, a to vďaka ultra pevnému šitiu smerom do vnútra, ako inak, s kvalitnými niťami. Dvojvrstvové vyhotovenie je trvácnejšie ako jednovrstvové a s týmto „dvojitým kabátom“ sa sedacie vaky aj jednoduchšie čistia – stačí im vyzliecť jednu vrstvu.

Dvojité švy a absencia ostrých hrán robia zo sedacích vakov ideálny kúsok aj pre najmenších. Starostlivo vyberané textílie sú príjemné na dotyk aj pre oko, sedacie vaky pre deti sa navyše môžu pochváliť hravým dizajnom, ktorý sa hodí nielen do modernej detskej izby, ale aj do zvyšných častí interiéru.

 

 

Zdravotne neškodná a recyklovateľná náplň

Naše ekologické cítenie sa prejavilo aj pri výbere výplne. Ak sa vám časom sedací vak Tuli „zosedí“, možno ho jednoducho doplniť originálnou náhradnou náplňou. Je pritom jedno, či ide o vak do exteriéru alebo veľký sedací vak do obývačky. Náplň, ktorú používame my, je bez pridaných chemických látok na báze brómu či iných škodlivých látok.

Guľôčky s vysokou hustotou sú vyrobené zo zdravotne neškodného polystyrénu potravinárskej kvality. O recyklácii polystyrénu ste už určite počuli. Aj náplň z vakov je po skončení svojej životnosti bežne recyklovateľná – na efektívnejšie využívanie plastov je vyvíjaný čoraz väčší tlak v celej Európe.

 

Spolupráca s domácimi autormi

Tuli prináša útulnosť aj pohodlie. A spolu s nimi aj nadčasový európsky dizajn, ktorý vznikol v spolupráci so špičkovými profesionálmi. Naše vaky získali ocenenia ako Red Dot Design Award, Národnú cenu za dizajn, German Design Award Nominee či viaceré ocenenia na výstavách nábytku.

V štýle slow designu podporujeme domácich umelcov, preto sa na konečnom vzhľade našich produktov podpísali mená ako Michal Staško, Michal Riabič, Adrián Macho z Mellow či Nina Joklová.

 

 

Dve slová

Slow design charakterizujú najmä dve slová – kvalita a tradícia. O kvalite sedacích vakov svedčia nielen spomínaná dlhá životnosť a jednoduchá údržba, ale i ergonomický dizajn. Ergonomický tvar a prispôsobivá náplň zabezpečia rovnomerné podopretie celého tela, čo prináša uvoľňujúci pocit. Takéto antistresové sedenie je príjemné aj chladnejšom prostredí, pretože ľudské teplo sa odráža od náplne a vak tak príjemne zahrieva. Prenosné verzie vakov navyše využijete na rôznych miestach svojho domova či kancelárie.

Tradícia rodinnej firmy sídliacej neďaleko Bratislavy sa začala písať už v roku 2006. A na tradíciu si potrpíme dodnes – od výberu kvalitných látok na sedacie vaky, až po tradične kvalitné prešívanie. Preto kúpa akékoľvek vaku Tuli bude tradične dobrou voľbou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia